Почистване на парковото пространство около комплекс „Камбаните“

31.03.2013Въпреки скромният брои доброволци, едва 5 човека, за 2 часа се събраха 15 чувала отпадъци. Паркингът на паметника беше превърнат в сметище от "доброжелателните" му посетители. Можеше да се намери всичко от дрехи, бутилки, презервативи, различни опаковки до строителни отпадъци... Трябва да се замислим дали такава гледка до паметник посветен на децата говори добре за нас като българи. Все пак там водим и си играят нашите деца.

Последно добавени

За нас

От 1-ви април 2012 г. стартира проектът „Културно-историческите паметници в област София-град“, финансиран по програма „Младежта в действие“. Подкрепата на програмата позволи създаването на този електронен каталог на българските паметници. От изключително значение за нас беше чрез този проект да привлечем максимален брой млади хора, които да се информират за монументалното ни наследство и да изградят нагласа за неговото опазване. Нашият проект не се съсредоточи в центъра на град София, а събра информация за близо двеста обекта ... още


Знаете ли, че?

Първият паметник на Фьодор Достоевски е открит в Добрич на 30.10. 2008 г, когато е и рождената дата на големия руски класик? Монументът е изграден по идея на фондация „Фьодор Достоевски”. Бронзовата композиция е висока три метра и е дело на скулптора Христо Илиев. В основата на паметника върху бял и черен мрамор е изписано „1876 година глас-камбана в защита на българите” в знак на признателност към писателя за отразяване на героичната епопея на българския народ по време на Априлското въстание.