Честит Национален празник, българи!

03.03.2013Честит Национален празник, българи! Нека на днешния ден си спомним идеала за Санстефанска България, за която отдадоха своя живот поколения българи. Свободна и целокупна Санстефанска България се роди благодарение на хилядите мъченици, изгоре...ли в огъня на Априлското въстание и десетките хиляди герои, сражавали се в Руско-турската война от 1877-78 г.

Днес "Български паметници" пуска интернет страницата си - www.monuments.bg. Oчаквайте интересни паметници от област София-град, както и от цяла България.

 

 

Последно добавени

За нас

От 1-ви април 2012 г. стартира проектът „Културно-историческите паметници в област София-град“, финансиран по програма „Младежта в действие“. Подкрепата на програмата позволи създаването на този електронен каталог на българските паметници. От изключително значение за нас беше чрез този проект да привлечем максимален брой млади хора, които да се информират за монументалното ни наследство и да изградят нагласа за неговото опазване. Нашият проект не се съсредоточи в центъра на град София, а събра информация за близо двеста обекта ... още


Знаете ли, че?

По инициатива на Алеко Константинов се създава първото туристическо дружество в България и се дава начало на организирания туризъм с изкачването на Черни връх в планина Витоша на 27 август 1895 г.